Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op meest gestelde vragen. Mocht u in de lijst hieronder uw vraag niet gevonden hebben neem dan contact op met het verhuurteam.

Huurcontracten en betalen

De woningen van Onder de Linden huurt u voor minimaal 1 jaar. Daarna loopt de huurovereenkomst door voor onbepaalde tijd. Na 1 jaar heeft u een opzegtermijn van 1 volledig kalendermaand.

Nee, het is niet toegestaan om een woning te delen met iemand waarmee u geen aantoonbare duurzame huishouding voert.

Leuk en gefeliciteerd! Natuurlijk is uw partner welkom en mag deze bij u intrekken. Wel is het zo dat uw eigen inkomen dan wel moet voldoen aan de eisen om in uw eentje een woning te huren.

Als u wilt dat uw partner later ook op het huurcontract wordt vermeld dan vraagt u mede-huurderschap aan. Dit doet u door in te loggen in ‘Mijn Vesteda’ (inloggegevens ontvangt u alleen als u gaat huren bij Vesteda).

Iedere nieuwe huurder betaalt éénmalig € 113,74 inclusief 21% BTW aan administratie- en contractkosten voor het afsluiten van de huurovereenkomst.

Vesteda maakt gebruik van digitaal ondertekenen via een gecertificeerd en beveiligd online portaal genaamd Signhost. Zodra je een ingangsdatum hebt ingepland voor de huur, gaan wij het huurcontract opmaken. Hiervoor ontvangt u per e-mail een link naar het contract. Deze kunt u met uw muis (desktop of laptop) of met uw vinger (smartphone of tablet) vervolgens ondertekenen. Daarna tekent Vesteda de overeenkomst. De definitieve versie kunt u naar wens opslaan, downloaden of printen.

Indien u met z’n tweeën gaat huren ontvangen jullie beide een link om te ondertekenen.

Ja, deze krijgt u terug wanneer u conform afspraak en zonder huurachterstand de woning oplevert aan Vesteda. Nadat u uw woning heeft opgezegd plannen wij een voor- en eindinspectie in. Dit geeft u de mogelijkheid om de woning conform afspraak aan Vesteda op te leveren.

Ja, bij het sluiten van een huurcontract vraagt Vesteda minimaal 1 maand huur als waarborgsom voor huurders die in loondienst zijn.

Voor zelfstandig ondernemers bedraagt de waarborgsom minimaal 3 maanden. De gevraagde waarborgsom kan afwijken naar aanleiding van de aangeleverde documenten.

Door ondertekening van de huurovereenkomst met Vesteda, gaat u akkoord met de service dat Vesteda maandelijks de verschuldigde huurbedragen automatisch incasseert. Hier hoeft u voor de rest niks aan te doen.

De woningen worden naar verwachting vanaf half september 2020 in blokken opgeleverd. De reeds verhuurde woningen worden dan aan huurders afgegeven.

De oplevering zal in aangepaste vorm plaatsvinden met inachtneming van corona maatregelen. Hou hiervoor als huurder uw mailbox goed in de gaten.

Inkomen en voorwaarden

Op de website vindt u het beschikbare aanbod en ziet u de kale huurprijzen (excl. servicekosten). Wanneer u enthousiast bent kunt u direct zien of u aan onze toetsingsvoorwaarden voldoet. Hieronder volgt een rekenvoorbeeld: Stel de kale huur per maand is € 1.010,-. Dit betekent dat u en uw partner een gezamenlijk bruto inkomen dienen te hebben van minimaal 4.040,- bruto per maand. Dit bruto gezamenlijke inkomen is exclusief 13e maand en vaste eindejaarsuitkering. Vakantietoeslag reken wij niet mee.

Bekijk hieronder inkomenseis per huishouden en per huurprijscategorie.

Huurprijs meer dan €1.000 per maand
– bij 1 huurder is de bruto inkomenseis 3,5 keer de huur
– bij 2 huurders is de bruto inkomenseis 4 keer de huur

Bij het starten van de online inschrijving vult u de gevraagde gegevens in. Tevens is er ruimte om het bedrag van uw eigen vermogen in te vullen. Door dit te doen (aangevuld met de door u ge-uploadde documenten die dat ondersteunen) vergroot u zo de kans aanzienlijk om alsnog uw gewenste woning te kunnen huren.

Vesteda rekent de volgende inkomsten tot uw maandinkomen:

 • bruto salaris exclusief vakantiegeld, bonussen of andere variabele toeslagen;
 • jouw arbeidsduur moet voor minimaal 6 maanden gegarandeerd zijn, met een intentie tot continuering;
 • het bruto salaris moet gebaseerd zijn op de vaste uren die in uw arbeidsovereenkomst zijn vastgelegd;
 • de borg bedraagt minimaal 1 maand huur.

De gevraagde borg kan afwijken naar aanleiding van de aangeleverde documenten. De hoogte daarvan zal voordat u uw optie verzilverd aan u worden meegedeeld.

U wilt graag huren in Onder de Linden en bent in loondienst? Dan vragen we de volgende documenten:

 • Werkgeversverklaring (niet ouder dan 2 maanden)
 • Kopie paspoort
 • 3 recente loonstroken
 • Bankafschrift met daarop storting salaris
 • Verhuurdersverklaring

Dan mag u de netto jaarwinst van de afgelopen twee jaar, dus omzet min de kosten, vóór belasting, delen door 12 om tot het bruto maandinkomen te komen.

Voor ondernemers geldt standaard een waarborgsom van minimaal drie maanden kale huur. De gevraagde waarborgsom kan afwijken naar aanleiding van de aangeleverde documenten. Wij informeren u voordat u een optie verzilverd de exacte hoogte van deze borgsom.

Bent u zelfstandig ondernemer en wilt u huren in Onder de Linden? Dan hebben we van u het volgende nodig:

 • Jaarcijfers van de laatste twee boekjaren
 • Kopie paspoort
 • Uittreksel KvK (niet ouder dan 2 maanden)
 • Verhuurdersverklaring

Ja, dat kan. We kijken naar uw huidige arbeidsovereenkomst. Die moet tenminste 6 maanden zijn. Wel vragen we u een intentieverklaring van uw werkgever aan te leveren. Hierin verklaart uw werkgever dat hij de intentie heeft om u langer in dienst te houden.

Let op: de intentieverklaring is dus nodig naast de werkgeversverklaring, maar kan wel door dezelfde leidinggevende ondertekend zijn.

U mag 30% bij het beschikbare maandelijks inkomen, dus het netto inkomen, optellen om tot het bruto maandinkomen te komen. Met andere woorden: uw netto AOW en pensioen vermeerderd met 30% is uw minimale bruto inkomen.

Ja, deze krijgt u terug wanneer u conform afspraak en zonder huurachterstand de woning oplevert aan Vesteda. Nadat u uw huur heeft opgezegd plannen wij een voor- en eindinspectie in. Dit geeft u de mogelijkheid om de woning conform afspraak aan Vesteda op te leveren.

Ja, bij het sluiten van een huurcontract vraagt Vesteda minimaal 1 maand huur als waarborgsom voor huurders die in loondienst zijn.

Voor zelfstandig ondernemers bedraagt de waarborgsom minimaal 3 maanden. De gevraagde waarborgsom kan afwijken naar aanleiding van de aangeleverde documenten.

Upload de werkgeversverklaring en bewijs van inkomsten van het werk dat zorgt voor het grootste deel van uw inkomen.

Voldoet dit inkomen nog steeds niet aan onze inkomensvereisten? Upload dan in hetzelfde veld of onderaan het uploadscherm de loonstroken van de andere werkgevers.

Leuk en gefeliciteerd! Natuurlijk is uw partner welkom en deze mag bij u intrekken. Het is wel zo dat uw eigen inkomen dan wel moet voldoen aan de eisen om in uw eentje een woning te huren.

Als u wilt dat jouw partner later ook op het huurcontract wordt vermeld dan vraagt u mede-huurderschap aan. Dit doe je door in te loggen in ‘Mijn Vesteda’ (inloggegevens ontvangt u alleen wanneer u een woning gaat huren bij Vesteda).

In dat geval zijn er meerdere kandidaten geïnteresseerd in dezelfde woning, waarvan de inkomensvereisten allemaal voldoen. Dan gelden deze regels:

1. Wij behandelen als eerste de aanvragen waarvan alle vereiste documenten compleet ge-upload en goedgekeurd zijn.
2. Hebben kandidaten gelijktijdig hun documenten ge-upload ven dezelfde woningvoorkeur? Dan gaan wij verder met diegene(n) die als eerste de woning willen huren.
3. Komen de bovenstaande punten van kandidaten ook overéén? Dan kijken we naar de vroegste inschrijfdatum bij Vesteda.com dan wel hurenonderdelinden.nl

Vesteda accepteert vanwege accountancy regelingen geen beleggingen of huurinkomsten als direct inkomen.

Als u met uw partner een aantoonbare duurzame huishouding vormt komt u in aanmerking om een woning samen te huren. Bekijk hier de inkomensvoorwaarden.

Inschrijven en documenten

Wellicht heeft u uw basisgegevens al verstrekt op vesteda.com. Wij hebben een aantal van deze gegevens overgezet in een beveiligd account. Om uw huurwensen en uw huurkansen te beoordelen hebben wij meer gegevens van u nodig. Daarom kunt u binnen uw account van hurenonderdelinden.nl uw woningvoorkeuren aangeven, uw volledige gegevens en de benodigde documenten uploaden.

Als u niet meer geïnteresseerd in Onder de Linden bent, kunt u zich uitschrijven. Dit doet u door in te loggen, klikken op menu-item “privacy” en op de rode button “Account beëindigen”.

Let op: u schrijft uzelf alleen uit voor het nieuwbouwproject Onder de Linden, niet voor de andere woningen op vesteda.com. Alle gegevens en evt. documenten die u zelf heeft aangevuld in uw Onder de Linde-account worden verwijderd.

Mist u nog stukken? Maak dan uw inschrijving af voor zover mogelijk. Log uit en log opnieuw in als u een nieuw document wilt uploaden ter beoordeling.

Tip: als u in loondienst bent, vraag z.s.m. uw werkgeversverklaring aan bij uw leidinggevende of personeelszaken. Dit kost (vaak) het meeste tijd!

Op de website hurenonderdelinden.nl kunt u zich registreren via de button “Direct Aanmelden”.

Controleer of u niet met een oude internetbrowser werkt. Vooral oude browser versies, zoals Microsoft Explorer, geven vaak problemen.

1. Zorg dat u inlogt met het e-mailadres waarmee u zich wellicht al voor heeft aangemeld bij vesteda.com of wat door uw partner is gebruikt voor het aanmelden.
2. Als uw wachtwoord niet meer klopt klikt u onderaan het scherm op “wachtwoord vergeten”.

Ja, we behandelen als eerste de aanvragen waarvan alle vereiste documenten compleet geüpload zijn.

Let op: het heeft geen zin om blanco documenten, dubbele documenten of niet passende documenten te uploaden om uw dossier af te ronden. Dan kunnen we uw aanvraag niet in behandeling nemen en komt u weer “onder op de stapel”.

Opties en bezichtigen

Nee, u kunt nog geen optie nemen. Het is wel zo dat u van ons een optie op een woning krijgt aangeboden. Dit gebeurt via e-mail, nadat u uw inschrijving heeft voltooid inclusief de aanlevering van alle benodigde documenten. Wij gaan vervolgens uw gegevens beoordelen. Zijn deze akkoord, dan streven wij ernaar u een optie te kunnen aanbieden op uw favoriete woning die u eerder heeft aangegeven in uw voorkeuren.

De aangeboden woning kunt u weigeren. Om een andere favoriete woning te kiezen kunt u:

1. Naar het woningaanbod op de website gaan en bekijken welke woningen vrij zijn;
2. inloggen op uw account;
3. klikken op het menu-item “digitaal inschrijfformulier” en vervolgens op de blauwe knop “wijzigen”.
4. loop uw inschrijfformulier vervolgens door, wijzig jouw woningvoorkeuren en rond uw inschrijving opnieuw af.

Tijdens de open huizen. Hiervoor krijgt u automatisch een uitnodigingen wanneer u ingeschreven staat.

Let op: de open huizen zijn alleen op uitnodiging wegens het coronavirus en wanneer u bent ingeschreven.

We proberen om binnen twee weken na de voltooiing van uw inschrijving u te laten weten of we u een optie kunnen aanbieden of niet.

Tip: we raden het aan om eerst een open huis te bezoeken om de woning in het echt te zien!

Verhuurprocedure

1. Wij behandelen als eerste de aanvragen waarvan alle vereiste documenten compleet ge-upload en goedgekeurd zijn.
2. Hebben kandidaten gelijktijdig hun documenten ge-upload ven dezelfde woningvoorkeur? Dan gaan wij verder met diegene(n) die als eerste de woning willen huren.
3. Komen de bovenstaande punten van kandidaten ook overéén? Dan kijken we naar de vroegste inschrijfdatum bij Vesteda.com danwel hurenonderdelinden.nl

Nee, u kunt nog geen optie nemen. Het is wel zo dat u van ons een optie op een woning krijgt aangeboden. Dit gebeurt via e-mail, nadat u uw inschrijving heeft voltooid inclusief de aanlevering van alle benodigde documenten. Wij gaan vervolgens uw gegevens beoordelen. Zijn deze akkoord, dan streven wij ernaar u een optie te kunnen aanbieden op uw favoriete woning die u eerder heeft aangegeven in uw voorkeuren.

De aangeboden woning kunt u weigeren. Om een andere favoriete woning te kiezen kunt u:

1. Naar het woningaanbod op de website gaan en zien welke woningen vrij zijn;
2. inloggen op uw account;
3. klikken op het menu-item “digitaal inschrijfformulier” en vervolgens op de blauwe knop “wijzigen”
4. Loop uw inschrijfformulier vervolgens door, wijzig uw woningvoorkeuren en rond uw inschrijving opnieuw af.

We proberen om binnen twee weken na de voltooiing van uw inschrijving u te laten weten of wij u een optie kunnen aanbieden of niet.

Tip: we raden het aan om eerst een open huis te bezoeken om de woning in het echt te zien!

In dat geval zijn er meerdere kandidaten geïnteresseerd in dezelfde woning, waarvan de inkomensvereisten allemaal voldoen. Dan gelden deze regels:

1. We behandelen als eerste de aanvragen waarvan alle vereiste documenten compleet ge-upload en goedgekeurd zijn.
2. Hebben kandidaten gelijktijdig hun documenten ge-upload ven dezelfde woningvoorkeur? Dan gaan wij verder met diegene(n) die als eerste de woning willen huren.
3. Komen de bovenstaande punten van kandidaten ook overéén? Dan kijken we naar de vroegste inschrijfdatum bij Vesteda.com dan wel hurenonderdelinden.nl

Indien u nog geen optie heeft aangeboden gekregen op een woning, kunt u zich altijd uitschrijven.

Wanneer u een woning heeft geaccepteerd dan is het raadzaam ruim voordat u een afspraak maakt voor de ingangsdatum van de huur zich daarvoor af te melden.